Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A �Feng shui a munkahelyen� című cikkben leírtak alapján bárki könnyedén megállapíthatja saját KUA számát, mely a későbbiekben nem csak a lakberendezésben, de az öltözködésben is fontos szerepet kap. A kínai kultúrában a Feng shui hagyománya nem kizárólag a lakás, és az azt körülvevő tér elrendezésére, de a mindennapos ruha, cipő és ékszer viseletre, sőt, a hajformára is kiterjedhet.

A KUA-szám meghatározása

  KUA számunk megmutatja a sikereink, és egyéni fejlődésünk égtáját. Ehhez mindössze a születési év utolsó két számjegyét kell összeadni mindaddig, míg egyjegyű számot kapunk. Amennyiben egy férfi KUA számát szeretnénk meghatározni, az eredményt ki kell vonni tízből, nők esetében viszont az eredményhez ötöt kell hozzáadni. Az így kapott egy és kilenc közötti szám a KUA szám.
Példa: egy férfi 1968-ban született, tehát az utolsó két számjegy összege 6+8=14. Ezt ismét összeadjuk, így a kívánt egyjegyű összeg 5 lesz. Mivel férfiról van szó, az összeget kivonjuk tízből; 10-5=5, tehát 5-ös a KUA száma.

  A KUA szám megállapítását követően egyszerűen meghatározhatjuk, mely színek és formák nyújthatnak segítséget mindennapi életünkben. Alapvetően négy olyan életterületet különböztetünk meg, melyeket öltözködésünkkel, megjelenésünkkel is erősíthetünk. Mindenki rendelkezik a sikerhez, érzelmi élethez, szépséghez és egészséghez rendelt területtel.

  Példaként; ha valaki hatos KUA számmal rendelkezik, annak egészségét a föld elem (Észak-kelet) őrzi meg. Jól teszi, ha ebbe az irányba fordítja ágyát, és a föld elemnek megfelelő formákat (kockás) részesíti előnyben, amikor új ruhát választ. Ha azonban egészsége rendben van, és inkább sikereket szeretne elérni, akkor a körmintás, fém elemű ruhák nyújthatnak segítséget. Hasonlóképpen minden KUA számhoz tartoznak színek és formák, melyekkel karrierünket, fejlődésünket, vagy éppen érzelmi életünket segíthetjük. Ruhát, ékszert vagy akár hajvisletet pedig érdemes aszerint választani, hogy éppen melyik területet erősítenénk, hiszen mást érdemes választani egy randira és mást egy állásinterjúra.

KUA szám és kedvező formák

1-es KUA szám
Sikert elősegítő forma: csíkos
Egészséget megőrző forma: csíkos
A szerelmet segítő forma: A-vonal, háromszög alakú ruhák
A szépséget megőrző forma: hullámos formák/minták

2-es KUA szám
Sikert elősegítő forma: kockás minta
Egészséget megőrző forma: kerek formák
A szerelmet segítő forma: kerek formák
A szépséget megőrző forma: kockás minta

3-as KUA szám
Sikert elősegítő forma: A-vonal, háromszög alakú ruhák
Egészséget megőrző forma: hullámos forma/minta
A szerelmet segítő forma: csíkos minta
A szépséget megőrző forma: csíkos minta

4-es KUA szám
Sikert elősegítő forma: hullámos minta/forma
Egészséget megőrző forma: A-vonal, háromszög alakú ruhák
A szerelmet segítő forma: csíkos minta
A szépséget megőrző forma: csíkos minta

5-ös KUA szám
Sikert elősegítő forma: kockás minta
Egészséget megőrző forma: kerek formák
A szerelmet segítő forma: kerek formák
A szépséget megőrző forma: kockás minta

6-os KUA szám
Sikert elősegítő forma: kerek formák
Egészséget megőrző forma: kockás minta
A szerelmet segítő forma: kockás minta
A szépséget megőrző forma: kerek formák

7-es KUA szám
Sikert elősegítő forma: kerek formák
Egészséget megőrző forma: kockás minta
A szerelmet segítő forma: kockás minta
A szépséget megőrző forma: kerek formák

8-as KUA szám
Sikert elősegítő forma: kockás minta
Egészséget megőrző forma: kerek formák
A szerelmet segítő forma: kerek formák
A szépséget megőrző forma: kockás minta

9-es KUA szám
Sikert elősegítő forma: csíkos minta
Egészséget megőrző forma: csíkos minta
A szerelmet segítő forma: hullámos minta/forma
A szépséget megőrző forma: A-vonal, háromszög alakú ruhák

Ruha, ékszer és hajviseleti tippek a formákhoz:

Csíkos minta (fa elem): Tökéletes minden ruhadarab és kiegészítő, ami ilyen mintával rendelkezik: hajszál csíkozású nadrág, szálkoptatott farmer, csíkos harisnya, esetleg táska, de ha több vékonyabb övet vagy karkötőt viselünk egyszerre, a célnak az is megfelel. Nem is beszélvén a vékony melírcsíkokról, vagy a különleges fonásmintákról melyek a hajat varázsolják csíkos mintázatúvá.

A-vonalú (tűz elem): illetve háromszög mintájú formák: trapéznadrág, vagy trombitaujjú felsőrész. Háromszög alakú táska, vagy esetleg melltartó. A hajviseletet tekintve talán a copf a legmegfelelőbb, de egy különleges, háromszög formájú csatt, esetleg konty is megfelel a célnak. A cipőt tekintve legjobb a hegyesorrú, melynek eleje háromszöget formáz.

Kockás minta (föld elem): Minden ami négyzethálós mintázatot ölt tökéletes, idén egyébként is roppant divatos a rombuszminta, melyet pulóveren, harisnyán vagy akár szoknyán egyaránt hordhatunk. Táskából érdemes kockát formázót választani, s a cipőből is előnyösebb a szögletes fazon. A hajviselet már nehezebb kérdés, éppen ezért megoldható a "kockásítás" ha például dobókockákkal díszített hajgumit választunk. Szemüvegből pedig csakis a szögletes jöhet szóba.

Kerek formák (fém elem): Minden amin kör alakú minták találhatóak tökéletes. Ékszerekből pedig hatalmas a bőség a kerek formákat tekintve, hiszen mind az övek, mind a karkötők, mind a láncok eleve erre rendeltettek. Különlegességként választhatunk egy kerek táskát, aminek a formája a régi kalapdobozokéval vetekszik. A hajvisleletet tekintve, pedig a hajgumik, esetleg a fejet diszkréten körülfogó hajpántok is megfelelőek lehetnek.

Hullámos formák (víz elem): Tökéletes minden, ami hullám mintára emlékeztet, például egy felsőrész, mely a tengert ábrázolja. A gyűrt anyagú ruhák is hullámos hatást keltenek, ezért célszerű ilyeneket is választani. Övet. karkötőt vagy láncot is igyekezzünk olyat hordani, ami emlékeztet a hullám motívumra. A hajvisletet tekintve pedig igazán egyszerű a feladat, hiszen a hullámos roppant előnyös.

  A Feng shui szerint kiemelt fontosságú, hogy ruháink mindig tiszták és jó állapotúak legyenek. A koszos, vagy szakadt ruha, legyen bármilyen formájú mindenképpen rossz energiákat hordoz magában, szegénységet, balszerencsét jelképez, így amellett, hogy jól választjuk meg ruháink formáját ügyeljünk kinézetükre, állapotukra és illatukra is.